CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Șeful statului a avut o întrevedere cu conducerea Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove

Președintele țării, Igor Dodon, a avut astăzi o întîlnire cu conducerea Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove. Părțile au încercat să identifice cele mai potrivite soluții ca serviciile religioase din perioada Sărbătorilor de Paște să ajungă la fiecare creștin.

Interlocutorii au constatat că măsurile de distanțare care vin să protejeze sănătatea și viața oamenilor în perioada de pandemie vor fi în vigoare și în timpul sărbătorilor, de aceea au recomandat enoriașilor să stea în continuare acasă. Serviciile religioase urmează să fie transmise în direct de televiziunea și radioul de stat. Președintele a făcut apel la televiziunile și stațiile de radio private să le difuzeze, astfel încît toți creștinii să le poată urmări.

De asemenea, Igor Dodon l-a informat pe ÎPS Mitropolitul Vladimir că în urma apelului pe care l-a făcut, mai mulți creștini cu posibilități și-au unit eforturile pentru a aduce și în acest an în țara noastră Focul Haric.

Șeful statului a mulțumit conducerii Mitropoliei pentru înțelegerea și grija pe care o manifestă pentru cetățenii noștri și le-a mulțumit tuturor celor care își oferă sprijinul pentru ca serviciile religioase și Focul Haric să poată ajunge în casele tuturor moldovenilor.