Conducerea de vîrf a țării a examinat proiectele social-economice și de infrastructură

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a participat la ședința săptămânală cu Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi și Prim-ministru, Ion Chicu.

Oficialii au punctat agenda conducerii de vârf a țării pentru zilele următoare. Totodată, interlocutorii au constatat îmbunătățirea situației la capitolul veniturilor bugetare, ceea ce le permite autorităților să asigure plățile sociale. „Avem vești bune și în agricultură. Securitatea alimentară a Republicii Moldova este asigurată, dar agricultorii în continuare au nevoie de susținere din partea guvernării. De aceea urmează să elaborăm un șir de propuneri în acest sens”, a specificat Igor Dodon.

De asemenea, șeful statului a remarcat că în curând se finalizează licitațiile pentru reabilitarea drumurilor în toată țară, conform programului național „Drumuri bune pentru toți”. Autoritățile planifică să demareze lucrările de reparație la sfârșitul lunii iunie sau începutul lunii iulie.

Președintele țării a menționat că la ședința Guvernului Republicii Moldova urmează să fie aprobată inițiativa anunțată anterior privind acoperirea dobânzilor pentru creditele agenților economici, în mărime de 6 fonduri de salarii. „Sperăm că acest proiect va fi susținut de Parlament în următoarele săptămîni”, a subliniat șeful statului.

În alt context, părțile au abordat și lupta cu pandemia COVID-19, menționând faptul că situația în Republica Moldova este relativ bună, țara noastră aflându-se pe locul 22 printre cele 48 de țări europene, după numărul de infectați raportat la un milion de oameni. În prezent, sunt cca 1500 de oameni infectați care sunt tratați în spitalele din țară, iar peste 800 se tratează la domiciliu, aproximativ 5800 de persoane s-au vindecat, iar rata deceselor este de 3,5% din numărul total de infectați, adică mai scăzută decât în marea majoritate a țărilor europene.