CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Conducerea țării a depus flori la ”Focul Veşnic” de la Complexul Memorial “Eternitate”

Astăzi, cu prilejul celei de-a 75-a aniversare a eliberării Moldovei de fasciști, Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, alături de Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, deputați în Parlamentul RM, reprezentanți ai corpului diplomatic, a depus flori la ”Focul Veşnic” de la Complexul Memorial “Eternitate”.

Șeful statului a ținut să menționeze că ziua de 24 august are o semnificație deosebită pentru poporul țării noastre și simbolizează eliberarea Moldovei de sub ocupația fascistă, în urma renumitei operațiuni Iași-Chișinău. Totodată, Igor Dodon a reamintit că zeci de mii de moldoveni au participat în Marele Război pentru Apărarea Patriei, dintre care mulți au căzut pe cîmpul de luptă.

”Vom păstra mereu în memorie faptele eroice ale ostașilor eliberatori și vom face tot posibilul ca această memorie să fie transmisă următoarelor generații”, a subliniat Igor Dodon.

De asemenea, Președintele Republicii Moldova a remarcat că, indiferent de interpretările unor politicieni, 24 august în Moldova a fost, este și va fi Ziua Victoriei, Ziua eliberării de Fascism.

În context, Igor Dodon a specificat că în aceasta zi, cu 75 de ani în urmă, în cinstea eliberării Moldovei, la Moscova cerul a fost iluminat de focuri de artificii. ”Astfel, astăzi, cu prilejul remarcabilei aniversării, în capitala rusă, de asemenea vor răsuna focuri de artificii, care vor fi transmise în direct în Piața Marii Adunări Naționale”, a subliniat șeful statului.