CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Familia Cazacu a adus mulțumiri cuplului prezidențial pentru suportul acordat

Astăzi, Igor Dodon l-a revăzut pe Marcu Cazacu, în vîrstă de doi ani și zece luni, care a venit împreună cu părinții în vizită la Președinție pentru a aduce mulțumiri pentru suportul acordat în vederea efectuării unor intervenții chirurgicale la spitalul pentru copii ”N.F.Filatov” din Moscova.

După 5 operații suportate în ultimele șase luni și mai multe cursuri de reabilitare, Marcu se simte bine, se bucură de o copilărie fericită și nu mai este nevoit să îndure chinurile prin care a trecut. Emoțiile și bucuria părinților i-au creat șefului statului o stare de împlinire sufletească și l-au convins că faptele bune trebuie să continue.

Amintim că Marcu, pe cînd avea doar 1,6 ani a înghițit o baterie de mici dimensiuni care i-a provocat o gaură în esofag şi trahee, din cauza căreia copilul se alimenta doar prin sondă nazo-gastrică. Atunci, Președintele Republicii Moldova împreună cu Prima Doamnă au decis ca din partea Fundației de Binefacere ”Din Suflet” să suplinească suma necesară pentru intervenția chirurgicală, să acopere cheltuielile de cazare și transport ale însoțitorilor, precum și cele de reabilitare ale copilului.