CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Familia Pascari din satul Suvorovca a primit sprijin din partea șefului statului

Președintele Republicii Moldova a aflat din presă despre cazul ieșit din comun care s-a întîmplat cu familia Pascari din satul Suvorovca, raionul Făleşti. Familia Pascari în care cresc 11 copii a ajuns în instanță, după ce autoritățile au cerut returnarea ajutorului social în valoare de 6.000 de lei, oferit anterior de către stat pentru tratarea uneia dintre fete care a fost internată în reanimare.

Igor Dodon a decis să invite familia respectivă la Președinție pentru a le acorda sprijinul necesar. Părinții Adela și Sergiu, au relatat că familia trăiește în condiții precare, iar toți cei 13 membri se înghesuie în două camere mici. Tatăl copiilor este angajat în cîmpul muncii, dar cu greu reușește să facă față greutăților cotidiene.

Șeful statului a oferit copiilor jucării, rechizite școlare, costume sportive, iar familiei o mașină de spălat rufe și un sprijin financiar în valoare de 20 mii lei.

Totodată, în semn de înaltă apreciere a meritelor deosebite în consolidarea institutului familiei, Igor Dodon a înmînat doamnei Adela Pascari, Diploma de onoare a Președintelui Republicii Moldova.

De asemenea, Președintele țării a promis familiei Pascari că în curînd îi va vizita și va examina posibilitatea de soluționare a problemei legate de spațiul locativ.

"Consider că trebuie să acordăm toată susținerea familiilor numeroase din țara noastră, iar ajutorul social oferit din partea statului să le asigure un trai decent", a menționat Igor Dodon.