CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Igor Dodon a avut o întrevedere cu Leonid Kalașnikov și Mihail Krotov

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu președintele Comitetului Dumei de Stat a Federației Ruse pentru afaceri cu CSI, integrare eurasiatică și relații cu compatrioții, Leonid Kalașnikov, și conducătorul aparatului acestui Comitet, Mihail Krotov.

Oaspeții din Rusia se află în Republica Moldova pentru a monitoriza campania electorală și alegerile parlamentare din 24 februarie.

Șeful statului a salutat participarea comisiei parlamentare ruse pentru monitorizare și a subliniat importanța participării unui număr cît mai mare de observatori internaționali, lucru ce va permite prevenirea falsificării alegerilor.

Președintele a discutat cu oaspeții ruși scenariile posibile ale evenimentelor după anunțarea rezultatelor alegerilor care vor avea loc mîine și a menționat necesitatea formării unui Parlament care să aibă legitimitate internă și internațională.

De asemenea, interlocutorii au abordat chestiuni ce țin de dezvoltarea relațiilor bilaterale moldo-ruse și au apreciat înalt înțelegerile obținute la nivelul șefilor celor două state menționînd cu satisfacție realizarea lor în practică.

În context, Igor Dodon a exprimat recunoștință Președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, pentru asistența tehnică acordată țării noastre sub formă de camioane KAMAZ, care vor fi distribuite săptămîna viitoare în cele mai mari orașe și centre raionale ale Republicii Moldova.