CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Igor Dodon a participat la ceremonia de comemorare a victimelor Holocaustului, desfășurată la Ierusalim

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a participat la ceremonia oficială de comemorare a victimelor Holocaustului la Complexul Memorial „Yad va-shem” din Ierusalim. Din numele poporului Republicii Moldova și al său personal, împreună cu 50 de colegi din străinătate, Igor Dodon a depus o coroană de flori în memoria celor șase milioane de evrei care au fost exterminați de către naziști și aliații acestora în perioada celui de-al Doilea Război Mondial.

Șeful statului a ținut să menționeze că tragedia poporului evreiesc a avut loc și pe teritoriul Patriei noastre care, în anii de război, a fost ocupată de armatele germane și române ce au nimicit aproximativ 300 de mii de evrei. „Holocaustul este o lecție îngrozitoare, dar foarte importantă pentru întreaga omenire care ne demonstrează importanța păstrării păcii și armoniei. Așa ceva nu trebuie să se repete!” – a declarat Igor Dodon.

Аmintim, că la data de 26 noiembrie 2015, Parlamentul Republicii Moldova a decis să declare ziua de 27 ianuarie - Zi a comemorării victimelor Holocaustului.