CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Igor Dodon a participat la slujba de sfințire a fîntînii restaurate din satul Sadova

Recent satul de baștină al Preşedintelui Republicii Moldova, Sadova, a împlinit 600 de ani de la fondare. Cu acest prilej, şeful statului împreună cu sătenii a decis să contribuie la dezvoltarea localității. Cu suportul localnicilor au fost reabilitate și construite mai multe drumuri, restaurată și amenajată fîntîna și răstignirea din centrul satului, precum și Monumentul eroilor căzuți în Marele Război pentru Apărarea Patriei.

Astăzi, Preşedintele ţării, Igor Dodon, împreună cu primarul localității, Anghel Tudor, consilieri locali și consăteni, a participat la slujba de sfințire a fîntînii, oficiată de Mitropolitul Chişinăului şi al Întregii Moldove, Vladimir și Episcopul de Ungheni și Nisporeni, Petru.

„Sunt mîndru că împreună cu sadovenii am reușit să edificăm aceste obiecte care vor da un aspect plăcut și un plus valoare satului. Îndemn cetățenii să se implice în dezvoltarea localităților de baștină. Doar prin dezvoltarea satelor și a orașelor, vom reuși să prosperăm întreaga țară și să redresăm economia Republicii Moldova", a remarcat şeful statului.