Igor Dodon a ţinut un discurs în cadrul recepţiei oficiale oferite cu prilejul Zilei Independenţei Republicii Moldova

Președintele țării, Igor Dodon, a ţinut un discurs în cadrul recepţiei oficiale oferite cu prilejul Zilei Independenţei Republicii Moldova. La evenimentul festiv au participat Președintele Parlamentului, Zinaida Grecianîi, Prim-ministru Maia Sandu, membrii Guvernului, deputați în Parlamentul RM, reprezentanți ai corpului diplomatic și ai societății civile.

Șeful statului a transmis sincere felicitări cu ocazia Zilei Independenței Republicii Moldova, menționînd faptul consolidării conducerii de vîrf a țării, spre deosebire de anii precedenți. Igor Dodon a remarcat reglementarea crizei politice acute, care a zguduit societatea noastră la începutul lunii iunie, însă a fost rezolvată în mod pașnic, oferindu-ne șanse reale pentru dezvoltarea durabilă a țării.

De asemenea, Președintele țării a adus mulțumiri partenerilor noștri de dezvoltare pentru susținerea politică și economică a Republicii Moldova, iar poporului nostru i-a mulțumit pentru înțelepciune și bun simț, ceea ce a contribuit la tranziția democratică a puterii de stat. Totodată, Igor Dodon a îndemnat cetățenii țării noastre și clasa politică să depună împreună toate eforturile pentru a consolida independența și democrația în statul nostru.

În cadrul discursului, șeful statului a accentuat cinci priorități de care trebuie să se preocupe guvernarea. Este vorba despre reforma justiției, drepturile omului și combaterea corupției, dezvoltarea economică și sporirea echității sociale, consolidarea neutralității și reintegrarea țării, promovarea unei politici externe echilibrate.

Textul integral al discursului Președintelui Republicii Moldova şi imaginile video le puteți vedea accesînd linkurile de mai jos:

http://www.presedinte.md/rom/discursuri/d-i-s-c-u-r-s-u-l-domnului-igor-dodon-presedintele-republicii-moldova-cu-ocazia-zilei-independentei-republicii-moldova?fbclid=IwAR0eHTfcxN1-L8b-_lsy0DYLUHkb_b8BYfYG9tQlX3esLCO3BqP6w8_lKbQ

https://www.youtube.com/watch?v=ncNjn0CtGoQ&feature=youtu.be&fbclid=IwAR1C0Xp551RoEQNeefHhiyXHC14bJn9RxS5fiMYpqvv2m1ofmyGYPJ7riNg