CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Igor Dodon a vizitat întreprinderea agricolă ”Basan-Agro”

În continuarea vizitei în raionul Cimișlia, Președintele Republicii Moldova s-a familiarizat cu activitatea întreprinderii agricole ”Basan-Agro”, care dispune de 80 ha de livadă de nuci și cais. De asemenea, pe o suprafață de peste o sută de hectare sunt cultivate circa zece soiuri de struguri, care dau o roadă de mai mult de o mie de tone pe an.

Totodată, întreprinderea dispune de un frigider cu o capacitate de 900 de tone, și sunt efectuate lucrări de construcție a unei uscătorii de fructe și legume.

Datorită acestor capacități tehnice compania ”Basan-Agro” exportă 70% din producție în Rusia, România, Polonia, Letonia și urmează să-și extindă prezența și pe alte piețe externe.

Șeful statului a constatat creșterea semnificativă a exportului anumitor categorii de mărfuri agroindustriale moldovenești pe piața rusă, datorită înțelegerilor la care dumnealui a ajuns cu Președintele Federației Ruse, Vladimir Puțin. Igor Dodon a reiterat că instituția prezidențială mereu va ține cont de interesele și necesitățile producătorilor autohtoni și le va acorda sprijinul necesar.