CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Igor Dodon a vizitat Nodul Hidrotehnic și cel Hidroenergetic din Costești

În continuarea vizitei în raionul Rîșcani, Igor Dodon s-a familiarizat cu activitatea a două întreprinderi strategice de nivel național: Nodul Hidrotehnic "Costești -Stînca" și Nodul Hidroenergetic din Costești, de pe malul rîului Prut.

Șeful statului a discutat cu administrația și cu membrii colectivelor de muncă despre problemele cu care se confruntă. „În special, este vorba despre necesitatea reconstrucției barajului de la lacul de acumulare, pentru care, conform studiului de fezabilitate efectuat în anul 2010, sunt necesare circa 27 milioane de euro. Este o problemă stringentă care necesită soluționare cît mai rapidă. De asemenea, necesită o reglementare și volumul alocațiilor financiare din bugetul de stat pentru aceste două întreprinderi”, a specificat Igor Dodon.

Șeful statului i-a asigurat pe angajații ambelor întreprinderi de faptul că Administrația Președintelui, în comun cu administrația raională, vor ține la control procesele de soluționare a acestor și altor probleme abordate, dat fiind că buna funcționare a întreprinderilor respective asigură securitatea energetică a Republicii Moldova.