CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Igor Dodon l-a felicitat pe Președintele de Onoare al Federației de Șah a Republicii Moldova

În calitate de Președinte al Federației de Șah a Republicii Moldova, Igor Dodon a mers la Ion Solonar, unul din fondatorii Federației de Șah din Republica Moldova, actualmente Președinte de Onoare al acesteia, care împlinește venerabila vîrstă de 85 de ani.

Domnul Solonar este maestru al sportului la şah și activează în acest domeniu din anul 1981. Dumnealui a insuflat dragostea pentru șah unui număr foarte mare de copii, fapt pentru care a fost ales de 15 ori drept cel mai bun antrenor pentru copii al anului. A educat mai multe generații de șahiști de înaltă calificare, mulți dintre discipoli au devenit mari maeștri de categorie internațională.

Ion Solonar participă activ în consolidarea Federației, dezvoltarea școlii naționale de șah din Moldova, lărgirea rețelei de cluburi sportive raionale, propagă șahul în toate regiunile țării. Pentru aceste merite, antrenorului emerit i-au fost conferite medalia „Meritul Civic” și „Ordinul Republicii”.

Șeful statului cu o deosebită plăcere l-a felicitat pe maestrul Ion Solonar cu ocazia zilei de naștere, dorindu-i sănătate și mulți ani înainte alături de cei dragi. Igor Dodon a exprimat gratitudine pentru activitatea sa în dezvoltarea șahului în țara noastră, asigurîndu-l de faptul că va continua să promoveze acest joc intelectual în societatea noastră.