CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Comunicate de presă

Șeful statului a înmînat Ordinul Republicii unui veteran din orașul Otaci

Vizita de lucru a Președintelui Republicii Moldova în raionul Ocnița s-a încheiat în orașul Otaci, unde a vizitat un veteran al Marelui Război pentru Apărarea Patriei. Stepan Vovcioc, în vîrstă de 94 de ani, a fost chemat pe front în anul 1944, și-a îndeplinit serviciul militar inițial în artilerie, apoi în corpul de tancuri. S-a învrednicit de Ordinul „Steaua Roșie”, medaliile „Pentru eliberarea Pragăi” și „Pentru capturarea Berlinului”.

Igor Dodon s-a familiarizat cu situația social-economică din raionul Ocnița

Vizita de lucru a Președintelui Republicii Moldova în raionul Ocnița a continuat la sediul administrației raionale, unde, împreună cu președintele raionului, Plopa Iurie au discutat despre problemele cu care se confruntă regiunea: dezvoltarea social-economică, inclusiv crearea unei Zone Economice Libere, reabilitarea drumurilor și a obiectelor de menire socială, suportul statului privind finalizarea construcției sediului pentru detașamentul de pompieri și salvatori, finanțat de partenerii americani dar încă nefinisat.

Igor Dodon a participat la slujba de sfințire a fîntînii restaurate din satul Sadova

Recent satul de baștină al Preşedintelui Republicii Moldova, Sadova, a împlinit 600 de ani de la fondare. Cu acest prilej, şeful statului împreună cu sătenii a decis să contribuie la dezvoltarea localității. Cu suportul localnicilor au fost reabilitate și construite mai multe drumuri, restaurată și amenajată fîntîna și răstignirea din centrul satului, precum și Monumentul eroilor căzuți în Marele Război pentru Apărarea Patriei.