CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președintele a inițiat o campanie de colectare de fonduri pentru o familie fără locuință

Președintele țării, Igor Dodon, întreprinde o vizită de lucru în raioanele Hîncești și Cimișlia în cadrul căreia va merge la familii numeroase și longevive, va vizita o grădiniță de copii, se va familiariza cu activitatea fabricii de vinuri din localitatea Valea Perjei și a cooperativei agricole „Basan Agro”. De asemenea, șeful statului va inspecta lucrările de renovare a monumentului eroilor căzuți din satul Troițcoe.

În cadrul vizitei, Igor Dodon a mers inițial la familia Mancaș Nicolae și Elena din satul Drăgușenii Noi, raionul Hîncești, care au rămas pe drumuri după ce casa le-a fost mistuită recent de flăcări.

Familia respectivă crește cinci copii dintre care trei sunt elevi, iar doi sunt de vîrstă preșcolară. În prezent, ei locuiesc într-o anexă de vară în condiții greu de imaginat. Șeful statului a oferit familiei produse igienice, produse alimentare, jucării și alte obiecte de strictă necesitate.

De asemenea, Președintele țării împreună cu Prima Doamnă a țării, Galina Dodon, au decis să lanseze o campanie de colectare de fonduri pentru procurarea unei locuințe pentru familia Mancaș pînă în iarna.

Cei care doresc să vină cu un suport financiar pentru familia respectivă pot face donații la următorul cont bancar:
B.C. „Mobiasbancă –OTP Group”
Codul BIC: MOBBMD22

Numele Clientului: MANCAS NICOLAE
Cod personal IDNO:2008020004871
Cont IBAN (MDL): MD81MO2259ASV49726747100