CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președintele Igor Dodon a avut o întrevedere cu Președintele Bulgariei, Rumen Radev

La New York, Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere bilaterală cu Președintele Republicii Bulgaria, Rumen Radev.

În cadrul dialogului, șeful statului nostru a apreciat drept foarte bune relațiile de colaborare stabilite între țările noastre, care continuă să se consolideze pe parcursul anilor. De asemenea, Igor Dodon a remarcat rolul deosebit al comunității bulgare în dezvoltarea parteneriatului dintre Moldova și Bulgaria, menționînd că în țara noastră locuiesc circa 52 de mii de bulgari, preponderent în raionul Taraclia.

În context, Președintele RM a adus mulțumiri conducerii Bulgariei pentru asistența acordată țării noastre în domeniul cultural, umanitar și cel al infrastructurii, în special în raionul Taraclia.

Referindu-se la cooperarea comercial-economică, Președintele țării noastre a remarcat activitatea în Republica Moldova a celor circa 200 de companii cu capital bulgar, cu investiții de peste 50 de milioane de lei. Totodată, oficialii au fost unanimi în opinia privind necesitatea impulsionării colaborării pe segmentul dat.

La finalul întrevederii, interlocutorii au convenit asupra organizării unei vizite oficiale a lui Rumen Radev în Republica Moldova, în primăvara anului viitor.