CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președintele Igor Dodon a transmis 2 autospeciale ”Kamaz” Întreprinderii Municipale ”Exdrupo” din Chișinău

Șeful statului a demarat procesul de transmitere către autoritățile locale din orașele și raioanele Moldovei a celor 12 autospeciale ”Kamaz”, oferite țării noastre de Federația Rusă. Astăzi, Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon,împreună cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Federației Ruse în țara noastră, Oleg Vasneţov, a transmis primele două autocamioane ÎM Regiei ”Exdrupo” din Chișinău. ”Este pentru prima dată în ultimii 5 ani cînd întreprinderea municipală beneficiază de tehnică nouă”, a specificat șeful statului.

Președintele Igor Dodon a mulțumit poporului rus și în special Președintelui Vladimir Putin pentru sprijinul dezinteresat acordat Moldovei. ”Vom continua să depunem eforturi în vederea consolidării relațiilor de colaborare cu partenerul nostru strategic – Federația Rusă”, a subliniat șeful statului.

Totodată, Igor Dodon și-a exprimat încrederea că noile Kamaz-uri vor ușura semnificativ munca autorităților locale în procesul de întreținere a străzilor.

Amintim că acest suport tehnic a devenit posibil grație înțelegerilor dintre Președinții Moldovei și Federației Ruse. În acest context, Igor Dodon preconizează ca în următoarele zile să meargă la nordul și sudul republicii pentru a transmite autospecialele următoarelor 10 raioane selectate.