CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președintele Nicolae Timofti a avut o întrevedere cu Kristian Vighenin, ministrul de Externe al Bulgariei

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a avut astăzi, 7 octombrie a.c., la Reședința prezidențială, o întrevedere cu Kristian Vighenin, ministrul de Externe al Bulgariei.

Cei doi oficiali au discutat subiecte ce ţin de agenda europeană a autorităților de la Chișinău, în contextul apropierii Summit-ului Parteneriatului Estic de la Vilnius. Președintele Nicolae Timofti a declarat că autoritățile Republicii Moldova sunt antrenate într-un amplu proces de modernizare a țării, în vederea realizării angajamentelor asumate față de partenerii europeni.

Diplomatul bulgar a salutat progresele realizate de Republica Moldova în procesul de aliniere la standardele comunitare și a declarat că Bulgaria va acorda și pe viitor tot sprijinul necesar țării noastre în parcursul său european. „Am convingerea că Acordul de Asociere și cel de Liber Schimb cu UE vor fi parafate la Summitul de la Vilnius, iar în 2014 aceste documente vor fi semnate. Totodată Bulgaria susține liberalizarea regimului de vize cu Uniunea Europeană pentru cetățenii moldoveni”, a spus oficialul.

În cadrul schimbului de opinii, Kristian Vighenin, ministrul de Externe al Bulgariei, și-a exprimat satisfacția față de condițiile create pentru dezvoltarea și exprimarea identității etnice, culturale și lingvistice a comunității bulgare din Republica Moldova, conforme practicilor europene.

Cei doi oficiali au reiterat interesul ambelor părți pentru dezvoltarea cooperării economice dintre cele două state.