CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președintele Republicii Moldova a avut o întrevedere cu Președintele Republicii Estonia

Președintele Republicii Moldova, Igor Doon, a avut o întrevedere cu Președintele Republicii Estonia, dna Kersti Kaljulaid.

În cadrul întrevederii, Igor Dodon a exprimat gratitudine părții estoniene pentru suportul acordat Republicii Moldova în implementarea reformelor democratice și promovarea programului “e-guvernare”, menit să contribuie la dezvoltarea tehnologiilor informaționale la nivelul instituțiilor publice. De asemenea, Președintele RM a apreciat asistența în domeniul educațional și umanitar.

Pe dimensiunea dialogului politic la nivel înalt, șeful statului nostru a remarcat contactele frecvente ce au loc între oficialii ambelor state. Astfel, Igor Dodon a subliniat că vizita primului ministru al Estoniei în Republica Moldova, Jüri Ratas, din iunie 2018, a contribuit la consolidarea relațiilor bilaterale. În context, interlocutorii au fost unanimi în necesitatea organizării vizitelor reciproce la nivel de șefi ai statelor.

Totodată, părțile au constatat că relațiile comercial-economice dintre Moldova și Estonia nu sunt valorificate la justa valoare și necesită o dinamizare. În context, Președintele RM a salutat activitatea în Moldova a celor circa 35 de companii cu capital estonian, al căror volum de investiții constituie circa 27 de milioane de lei.