CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președintele țării a vizitat Fabrica de vinuri din satul Valea Perjei, raionul Cimișlia

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a vizitat Fabrica de vinuri din s. Valea Perjei, raionul Cimișlia. Creată în anul 1962, la moment aici activează 16 angajați. Vinăria a fost reutilată cu echipament tehnic modern și are o capacitate de producere a circa 385 de mii de decalitri de vin care este ulterior exportat și realizat în rețelele de magazine din țară.

Preocuparea cea mare a vinificatorilor este extinderea piețelor de desfacere în Federația Rusă.

În cadrul discuțiilor, Igor Dodon a menționat că un obiectiv major pentru el este diversificarea piețelor de desfacere pentru producătorii autohtoni. "În acest sens negociez frecvent cu partenerii din Federația Rusă. Astfel, la solicitarea mea experții serviciului sanitar rus „Rospotrebnadzor” vor verifica toate întreprinderile vinicole din Moldova care doresc să-și exporte producția pe piața Rusiei", a subliniat șeful statului.

De asemenea, Igor Dodon a ținut să menționeze că în cadrul recentei vizite a inspectorilor ”Rosspotrebnadzor” în țara noastră au fost inspectate 11 întreprinderi vinicole, iar la începutul lunii octombrie este așteptată o nouă delegație a experților serviciului sanitar rus care va continua verificarea întreprinderilor moldovenești.