CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președintele Igor Dodon a semnat decretul de eliberare din funcție a Procurorului General

Astăzi, Procurorul General și-a depus demisia în fața Președintelui Republicii Moldova. În baza cererii domnului Harunjen, Igor Dodon a semnat decretul de eliberare a acestuia din funcție.

Considerînd imperioasă asigurarea funcționării sistemului Procuraturii în interesul cetățenilor Republicii Moldova, șeful statului a subliniat că este imperativ ca noua conducere a Procuraturii Generale să fie aleasă în cel mai scurt timp și în strictă conformitate cu legislația.

De asemenea, Președintele țării a menționat că noul Procuror General trebuie să dețină cetățenia Republicii Moldova, cu experiență în organele Procuraturii, să fie integru și capabil să restabilească buna imagine a instituției, asigurînd, prin supremația legii, investigarea multiplelor ilegalități, inclusiv a celor comise în trecut.

În acest sens, Igor Dodon a specificat că doar un asemenea candidat, înaintat de Consiliul Superior al Procuraturii, va fi acceptat de Președintele Republicii Moldova în funcția de Procuror General.