CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președintele Republicii Moldova a avut o întrevedere cu vicepreședintele Consiliului Federației FR

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere de lucru cu Galina Karelova, vicepreședintele Consiliului Federației FR, și cu Victor Abramov, membru al Comitetului CF pentru politici sociale, membru al Comisiei interparlamentare pentru cooperare dintre Parlamentul Moldovei și cel al Rusiei.

Oaspeții din Rusia au venit în țara noastră la invitația șefului statului, pentru a participa la festivitățile consacrate aniversării a 75-a a eliberării Moldovei de fascism. Igor Dodon le-a adresat mulțumiri pentru faptul că au acceptat, alături de poporul Moldovei, să împărtășească bucuria prilejuită de aniversarea Victoriei comune. Președintele consideră că prezența oaspeților din alte țări la această sărbătoare este necesară, deoarece Moldova a fost eliberată de fascism prin eforturi comune, depuse de toate republicile și popoarele fostei URSS.

În cadrul întrevederii cu oaspeții din Consiliul Federației, Igor Dodon a menționat importanța extinderii contactelor dintre Republica Moldova și Federația Rusă la nivel de putere legislativă și executivă.

De asemenea, șeful statului a subliniat că la Chișinău, o atenție sporită este atribuită Forumului Economic Moldo-Rus, care va fi organizat în luna septembrie și la care vor participa reprezentanți ai businessului și ai regiunilor din țările noastre. Totodată, Președintele a remarcat că, în aceleași zile, în capitala moldovenească își va desfășura lucrările ședința Comisiei Interguvernamentale pentru cooperare comercial-economică.

În acest sens, Igor Dodon și-a exprimat convingerea că ambele evenimente vor impulsiona dezvoltarea relațiilor moldo-ruse în toate domeniile de interes major, spre binele popoarelor țărilor noastre.