CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președintele Republicii Moldova a participat la ședința Consiliului Economic Moldo-Rus

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, împreună cu viceprim-ministrul Federației Ruse, reprezentantul special al Președintelui rus, Dmitrii Kozak, a participat la ședința Consiliului Economic Moldo-Rus, care a avut loc în cadrul Forumului Economic dintre cele două țări, care se desfășoară la Chișinău.

Șeful statului a adresat mulțumiri oaspeților din Rusia pentru interesul manifestat față de Republica Moldova și pentru disponibilitatea lor de a contribui la dezvoltarea economiei țării noastre. De asemenea, Igor Dodon a menționat nivelul înalt al organizării evenimentului și a subliniat faptul că actualul Forum a întrunit circa o mie de reprezentanți ai mediului de afaceri din Moldova și din Rusia, cu mult mai mult decît la ediția din anul precedent.

Președintele țării a salutat deciziile care au fost luate anterior în cadrul ședinței Comisiei Interguvernamentale Moldo-Ruse pentru colaborare comercial-economică. "Consider că acest eveniment este un pas semnificativ în procesul de restabilire plenară a relațiilor strategice dintre țările noastre", a subliniat Igor Dodon.

De asemenea, șeful statului a specificat că sarcina noastră primordială este de a readuce volumul comerțului bilateral cu Rusia, la nivelul anului 2014. "Pentru aceasta, este necesar să fie luate mai multe măsuri tehnice astfel ca produsele noastre să corespundă standardelor existent", a concluzionat Președintele RM.