CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președintele Republicii Moldova va dizolva Parlamentul dacă în următoarele două săptămîni nu va fi creată o majoritate parlamentară

Astăzi, Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a susținut un briefing, în cadrul căruia a făcut următoarele declarații:

”În 27 de ani de independență a Republicii Moldova, în premieră, la expirarea a circa 3 luni după alegerile parlamentare și 2 luni după prima ședință a noului Parlament nu avem nici Președinte al Parlamentului, nici majoritate parlamentară și nici Guvern funcțional.

Condamn egoismul politic și ambițiile exagerate ale unor deputați și grupuri parlamentare. Reiterez încă o data că cetățenii Republicii Moldova așteaptă rezultate, așteaptă crearea majorității parlamentare și deputații trebuie să înceapă să muncească.

Mă adresez deputaților aleși în Parlament, care primesc salarii de 10 ori mai mari decît pensia medie pe țară cu îndemnul de a forma o majoritate parlamentară și un Guvern sau să recunoască faptul că ambițiile, ”rînza moldovenească” nu le permit să găsească limbă comună, fapt care va conduce la declanșarea alegerilor parlamentare anticipate.

Menționez că astăzi m-am adresat la Curtea Constituțională pentru a avea claritate referitor la termenul limită de dizolvare a Parlamentului: trei luni după 9 martie – data aprobării rezultatelor alegerilor parlamentare de către Curtea Constituțională, sau după 21 martie – data ședinței de constituire a noului Parlament."