CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Șeful statului a participat la ceremonia comemorativă de la Complexul Memorial „Capul de Pod Șerpeni”

Astăzi, Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a participat la ceremonia comemorativă de la Complexul Memorial „Capul de Pod Șerpeni”, consacrată aniversării a 75-a de la eliberarea Moldovei de fascism. La eveniment au mai fost prezenți Zinaida Greceanîi, Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Serghei Șoigu, Ministrul Apărării Federației Ruse, reprezentanți ai misiunilor diplomatice acreditate în Republica Moldova, veterani ai Marelui Război pentru Apărarea Patriei.

Igor Dodon i-a felicitat pe cei prezenți cu prilejul acestei date istorice importante, salutîndu-i în mod special pe veterani, cărora le datorăm viața. Șeful statului a reamintit că în luptele de la Capul de Pod Șerpeni au căzut 14 mii de ostași ai Armatei Roșii, și noi, urmașii învingătorilor, trebuie să ținem minte despre faptele lor eroice și să transmitem memoria despre Victoria noastră comună copiilor și nepoților noștri.

”Consider că noi trebuie să respectăm istoria, să nu admitem rescrierea ei, să păstrăm și să îngrijim monumentele ce țin de perioada războiului”, a menționat Președintele RM.

De asemenea, Igor Dodon i-a mulțumit lui Serghei Șoigu, Ministrul Apărării al FR, pentru faptul că a transmis Ministerului Apărării al Republicii Moldova drapelele militare a două regimente moldovenești care au participat în luptele pentru eliberarea Moldovei. Pînă în prezent, aceste drapele s-au păstrat la Muzeul Ministerului Apărării al Federației Ruse.