CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Astăzi, Prima Doamnă a Republicii Moldova, Galina Dodon, împreună cu reprezentanții corpului diplomatic acreditaţi în ţară, efectuează o vizită de informare în Găgăuzia

Din delegație fac parte E.S. Valeria Biagiotti, ambasadorul Italiei; dna Nailia Muhametșina, soția ambasadorului Federației Ruse; dna Natalya Chichuk, soția ambasadorului Republicii Belarus; dna Zhang Yanjun, soția ambasadorului Republicii Populare Chineze; dna Karlygash Musalimova, soția consulului general al Republicii Kazahstan; dna Julietta Movsisyan, soția ambasadorului Republicii Armenia; dna Alexandra Nica-Zdaniuk, soția ambasadorului Republicii Polonă; dna Ivanka Krejcova, soția ambasadorului Republicii Cehă.

Delegația a vizitat mai multe obiective culturale din regiune, pentru a se familiariza cu viața cotidiană, istoria și cultura găgăuzilor din cele mai vechi timpuri pînă în prezent. Astfel, reprezentanții corpului diplomatic, însoțiți de bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah și Prima Doamnă a țării au vizitat Galeria de Artă din orașul Comrat, Muzeul Găgăuz Național de Istorie și Etnografie “D. Cara-Cioban” din s. Beșalma, ș.a.

Galina Dodon a relatat înalților oaspeți despre acțiunile de caritate întreprinse de către Fundația de Binefacere ”Din Suflet”, în special, despre suportul acordat familiilor social-vulnerabile, familiilor cu mulți copii, acordarea a peste 8000 de ghiozdane elevilor din toată țara care fac parte din familii cu venituri mici, oferirea a 10 implante cohlear unor copii cu deficiențe de auz etc.

Totodată, Prima Doamnă a subliniat că localitățile Congaz, Copceac și Baurci din Găgăuzia au fost incluse în proiectul național ce prevede construcția a 300 de complexuri sportive în cele mai mari sate din Moldova, desfășurat în colaborare cu Asociația Obștească ”Iubesc Moldova”. De asemenea, Prima Doamnă a vorbit despre suportul acordat celor 6 grădinițe din autonomie, precum și despre faptul că zeci de solicitări de ajutor de la instituțiile preșcolare din regiune, sunt în proces de examinare.

Prima Doamnă le-a urat tuturor celor prezenți, găgăuzilor și întregului popor multietnic din Moldova pace, bunăstare, prosperitate, armonie, subliniind că doar împreună, doar prin consolidarea eforturilor pot fi realizate lucruri frumoase. 

Asemenea vizite vor fi efectuate și în alte raioane ale țării.