Comunicate de presă

Șefa statului a avut o întrevedere cu Nancy Pelosi, Președinta Camerei Reprezentanților din Congresul SUA

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a discutat astăzi la Washington cu Nancy Pelosi, Președinta Camerei Reprezentanților din Congresul Statelor Unite. Cele două oficiale au vorbit despre dificultățile pe care le întâmpină Moldova și întreaga noastră regiune din cauza războiului Rusiei contra Ucrainei, și despre soluțiile pe care încercăm să le găsim pentru a face față actualelor crize.

Președinta Maia Sandu s-a întâlnit, la Washington, cu Samantha Power, Administratoarea USAID

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, și-a început astăzi vizita în Statele Unite ale Americii cu o întrevedere cu Samantha Power, Administratoarea Agenției pentru Dezvoltare Internațională a SUA (USAID) și o bună prietenă a țării noastre. Lidera de la Chișinău a mulțumit Statelor Unite pentru că, timp de peste 30 de ani, au susținut și susțin, inclusiv prin programele USAID, eforturile noastre de a transforma viața oamenilor spre mai bine.

Experiența Republicii Moldova de promovare a femeilor în politică și în funcții publice, împărtășită de Președinta Maia Sandu la Conferința WAW! 2022

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a participat astăzi la conferința Adunării Mondiale a Femeilor, WAW! 2022, organizată de Guvernul Japoniei. În mesajul adresat participanților la conferință, șefa statului a împărtășit experiența Republicii Moldova de promovare a femeilor în politică și în funcții publice.