CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Nicolae Timofti a participat la o ceremonie festivă dedicată aniversării a 80 de ani de la fondarea Universității Agrare

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a participat astăzi, 9 octombrie a.c., la o ceremonie festivă dedicată aniversării a 80 de ani de la fondarea Universității Agrare de Stat, desfășurată la Teatrul de Operă și Balet din Chișinău.

Șeful statului a ținut un discurs în fața profesorilor și studenților, prezenți la eveniment, în care a subliniat rolul care le revine absolvenților Universității Agrare în procesul de modernizare a țării. „Există un interes în creștere față de agricultură, încep să se aplice tehnologii noi, să fie restabilite sau construite rețele de irigare și de distribuție. Cu alte cuvinte, începem să tratăm cu respect pământul care ne hrănește și cu grijă oamenii care îl cultivă. Dar pentru a reuși în această lucrare, avem nevoie de implicarea și contribuția Dumneavoastră. Sunteți cei chemați să aveți o aplicare științifică asupra acestui domeniu. Tradiția și inovația trebuie să meargă alături. În agricultură trebuie să avem o dezvoltare bazată pe calitate și performanţă”, a spus Nicolae Timofti.

Șeful statului i-a îndemnat pe profesori și studenți în activitatea lor didactică şi de cercetare, desfăşurată la Universitatea Agricolă, să căuta soluţii la problemele agricole cu care se confruntă în prezent ţara noastră.

„Avem nevoie de profesioniști în domeniu, capabili să facă faţă provocărilor mediului concurenţial în care trăim. Oportunități există și se vor mai ivi, odată cu încadrarea deplină a țării noastre în sistemul economic european, după semnarea Acordului de Liber Schimb Cuprinzător și Aprofundat”, a menționat președintele Timofti.

În semn de înaltă apreciere a meritelor deosebite în dezvoltarea învățământului universitar, pentru contribuţie substanțială la pregătirea specialiștilor de înaltă calificare și activitate metodico-științifică prodigioasă, președintele Nicolae Timofti a conferit Universității Agrare de Stat „Ordinul Republicii”.