CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Nicolae Timofti: În mandatul meu am păstrat independența instituției prezidențiale

Președintele Republicii Moldova, domnul Nicolae Timofti, a primit astăzi, 28 octombrie a.c., la Reședința de Stat o delegație oficială a Parlamentului European(PE), aflată la Chișinău într-o misiune de monitorizare a alegerilor prezidențiale din 30 octombrie, condusă de către domnul Igor Šoltes.

Din delegație au mai făcut parte, domnul Siegfried Mureșan, doamna Heidi Hautala și domnul Fabio Massimo Castaldo.

Șeful satului a salutat vizita reprezentanților PE, mulțumind pentru sprijinul oferit de această formațiune în Parlamentul European dosarelor care au vizat parcursul pro-european al Republicii Moldova.

În cadrul întrevederii, s-a făcut un schimb de păreri cu privire la derularea actualei campanii electorale, dar și despre rolul mass media în procesul electoral.

Președintele Timofti a menționat că șeful statului nu are dreptul, conform Constituției, să se implice în campanie, sugerând că unii candidați la Președinție fac declarații care depășesc prerogativele oferite de Legea Supremă.

„În pofida criticilor lansate la adresa mea, am promovat în mandatul meu principiul independenței instituției prezidențiale. Am făcut tot ce mi-a stat în puteri, în circumstanțele în care am activat, pentru promovarea intereselor naționale ale Republicii Moldova”, a spus Președintele Nicolae Timofti.

La rândul lor, membrii delegației au menționat necesitatea derulării unor alegeri corecte și au reiterat sprijinul PE pentru Republica Moldova. 

La finalul întrevederii, delegația PE i-a mulțumit Președintelui Timofti pentru că a acționat cu înțelepciune și a promovat ideile pro-europene.