Președintele Maia Sandu a discutat cu membrii Asociației Businessului European

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut astăzi o discuție cu membrii Asociației Businessului European în Moldova. Șefa statului a accentuat prioritățile sale în domeniul afacerilor. Prioritatea de bază este reforma justiției care trebuie să aducă certitudine și predictibilitate mediului de afaceri care activează în Republica Moldova, să ofere siguranță investițiilor de calitate, să asigure acces la o justiție corectă și un stat de drept funcțional, în care fiecare persoană își poate apăra drepturile. 

Potrivit participanților la discuție, mediul de afaceri este afectat de criza sanitară, în primul rând din cauza reducerii consumului intern şi a contactelor tradiționale între furnizori, exportatori și importatori, iar statul are rolul de a oferi măsuri de susținere în caz de necesitate. Șefa statului a amintit că instituția a expediat un set de propuneri de sprijinire a antreprenorilor afectați de pandemie în adresa Guvernului și CNESP încă pe data de 12 martie.

Președintele țării și reprezentanții mediului de afaceri și-au reiterat angajamentul de a respecta și promova prevederile acordului de liber schimb între Republica Moldova şi UE. Participanţii au convenit să continue dialogul activ pentru aplicarea unui plan de recuperare economică post-Covid cât mai eficient, în interesul societăţii şi al businessului.