CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președintele Maia Sandu a transmis un mesaj de felicitare Universității de Stat din Comrat cu ocazia celei de-a 30-a aniversări

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a transmis astăzi un mesaj de felicitare Universității de Stat din Comrat cu prilejul celei de-a 30-a aniversări de la înființare.

„Vă doresc succes în continuarea activităților, sporirea numărului de elevi și a interesului pentru studii, creșterea nivelului profesional al cadrelor didactice, precum și noi descoperiri și realizări științifice! Universitatea de Stat din Comrat are aceeași vârstă cu independența Republicii Moldova și mă bucur să constat că, în ciuda numeroaselor dificultăți și încercări prin care a trecut țara noastră de-a lungul anilor, am reușit să rezistăm și să continuăm să ne dezvoltăm și să mergem înainte”, se spune în mesajul Președintelui Republicii Moldova, transmis de către consilierul prezidențial în domeniul educației și cercetării, Liliana Nicolaescu-Onofrei, prezentă la festivitatea organizată cu prilejul aniversării.

În mesajul doamnei Maia Sandu se menționează despre necesitatea reformelor, combaterea corupției, dar și despre transparență în activitatea instituțiilor de învățământ superior. Totodată, șefa statului a reiterat importanța intensificării comunicării între Chișinău și Comrat și și-a exprimat deschiderea pentru dialog.

„Haideți să formulăm o viziune comună despre cum ar trebui să fie Republica Moldova, astfel încât să devină un stat funcțional în care toți cetățenii să fie egali, să se bucure de drepturi egale, să se respecte reciproc și să privească cu încredere în viitor. Haideți să lucrăm împreună pentru viitorul nostru comun”, se spune în mesaj.

Universitatea din Comrat a fost înființată în anul 1991 și a devenit universitate de stat în anul 2002. În prezent, aici se fac studii la patru facultăți: Cultură națională, Drept, Juridică și Agraro-tehnologică.