CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președintele Maia Sandu s-a întâlnit cu Președintele Senatului Republicii Franceze și cu membrii Grupului de prietenie Franța - Republica Moldova

Vocația europeană a Republicii Moldova, extinderea și diversificarea relațiilor bilaterale moldo-franceze la diverse niveluri, dinamizarea cooperării economice au fost câteva dintre subiectele discutate de către Președintele Maia Sandu la întrevederea cu Președintele Senatului Republicii Franceze, Gérard Larcher, și cu membrii Grupului de prietenie Franța - Republica Moldova din Senat.

În cadrul întrevederii, doamna Maia Sandu a apreciat relația de prietenie dintre cele două state și a mulțumit Republicii Franceze pentru că susține reformele din țara noastră. De asemenea, șefa statului le-a vorbit senatorilor francezi despre viziunea sa asupra viitorului european al Republicii Moldova. „Am reiterat determinarea țării noastre de a fi un partener credibil în plan extern, de a valorifica la maximum oportunitățile pe care ni le oferă Parteneriatul Estic și de a consolida relațiile de prietenie moldo-franceze”, a spus lidera de la Chișinău.

Partenerii francezi au fost interesați de evoluțiile politice curente din Republica Moldova, dar și de contextul regional. Totodată, ei ne-au asigurat că putem miza pe sprijinul Republicii Franceze pentru realizarea reformelor democratice și economice, pentru respectarea drepturilor omului și combaterea corupției, precum și pentru fortificarea sectoarelor-cheie - justiția, sănătatea și educația.

Președintele Maia Sandu a efectuat, în zilele de 3-4 februarie, o vizită de lucru în Franța, unde s-a întâlnit cu mai mulți oficiali, inclusiv cu Președinte francez Emmanuel Macron.