CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președintele Nicolae Timofti a avut o ședință de lucru cu ministrul Apărării, Viorel Cibotaru, și șeful Marelui Stat Major, generalul Igor Gorgan

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, comandant suprem al Forțelor Armate, a avut astăzi, 14 aprilie a.c., o ședință de lucru cu ministrul Apărării, Viorel Cibotaru, și șeful Marelui Stat Major, generalul Igor Gorgan.

Ministrul Viorel Cibotaru l-a informat pe șeful statului asupra planurilor de dezvoltare a Forțelor Armate.

Generalul Igor Gorgan i-a raportat șefului statului despre pregătirea exercițiului tactic „Scutul nordic 2015”, programat să se desfășoare în cursul lunii aprilie. În cadrul exercițiului ar urma să fie efectuate trageri demonstrative de luptă pentru a fi testată pregătirea, organizarea și relaționarea internă a efectivului militar. De asemenea, vor fi verificate tehnica și armamentul, precum și potențialul și capacitatea de manevră a artileriei și cooperarea acesteia cu forțele luptătoare.

Președintele Nicolae Timofti a cerut conducerii Ministerului Apărării să consolideze capabilitățile Forțelor Armate. De asemenea, șeful statului a dispus organizarea de către Armata Națională, fără folosirea tehnicii militare, a unor manifestații publice cu ocazia Zilei Naționale a Drapelului și Stemei de Stat ale Republicii Moldova.