CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președintele Republicii Moldova a avut o discuție în format online cu Președintele Republicii Letonia

Președintele Republicii Moldova, Igor Ddon, a avut o discuție în format online cu domnul Egil Levits, Președintele Republicii Letonia.

În cadrul dialogului, oficialii au făcut un schimb de opinii cu privire la relațiile bilaterale, Igor Dodon felicitându-l pe omologul său leton cu marcarea în aceste zile a 29 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre statele noastre. Președintele Moldovei a apreciat dinamica pozitivă a raporturilor moldo-letone care continuă să fie active și în condițiile pandemice.

În mod aparte, șeful statului a exprimat gratitudine pentru asistența financiară acordată de Letonia țării noastre în diverse sectoare, precum și în combaterea pandemiei Covid-19. În acest context interlocutorii au fost unanimi în opinia că prin eforturi comune se va reuși să se facă față provocărilor legate de criza pandemică care a afectat toată lumea.

Pe finalul discuției, Igor Dodon a relansat invitația domnului Egil Levits de a efectua o vizită oficială în țara noastră în anul viitor.