CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Discursuri și mesaje

Declarațiile Președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, cu privire la situația din țară și regiune

Ieri seara, comunitatea internațională a asistat la o nouă încălcare gravă a principiilor și normelor dreptului internațional - recunoașterea așa-zisei „independențe” a teritoriilor separatiste din regiunile Luhansk și Donețk ale Ucrainei. Republica Moldova condamnă vehement acțiunile ostile față de Ucraina. Susținem ferm suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei. Vom sprijini toate eforturile internaționale de căutare a soluțiilor pașnice politice, bazate pe dialog și negocieri.

Mesajul Președintelui Maia Sandu adresat cetățenilor Republicii Moldova în contextul crizei pandemice și al crizei gazelor

Știu că suntem cu toții obosiți de crize. Cu toții ne dorim mai multă stabilitate. Avem nevoie de stabilitate la nivel individual, ca să ne simțim în siguranță, să ne putem face planuri și să le realizăm. Avem nevoie de stabilitate la nivel de țară, ca să putem rezolva problemele curente și să construim un stat puternic, în care să avem siguranța zilei de mâine și șansa unei vieți demne acasă.