CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Discursuri și mesaje

Declarația E.S. Maia Sandu, Președinta Republicii Moldova, la Dezbaterea generală din cadrul celei de-a 77-a sesiuni a Adunării Generale a ONU

Mă aflu astăzi în fața dumneavoastră, reprezentând cu mândrie Republica Moldova, o viitoare membră a Uniunii Europene. Sunt recunoscătoare pentru sprijinul unanim pe care l-am primit din partea celor 27 de State Membre ale UE. Vă mulțumim pentru recunoașterea și votul de încredere oferit dragostei noastre pentru libertate, democrației noastre dinamice și angajamentului nostru față de statul de drept.

Discursul Președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, la deschiderea Forumului pentru reformarea justiției și combaterea corupției

Bună dimineața, Vă mulțumesc pentru că organizați această discuție. E important să vorbim de esența lucrurilor care se întâmplă și a celor care nu se întâmplă, pentru că, așa cum se întâmplă și-n alte domenii, uneori, discuțiile sunt superficiale, iar aici avem de a face cu o reformă care trebuie înțeleasă, discutată, trebuie văzute problemele și, evident, trebuie să încurajăm succesele.

Discursul Președintei Maia Sandu la ceremonia de inaugurare a anului academic la Universitatea Pedagogică „Ion Creangă”

Dragi profesori, dragi studenți, dragi oaspeți, Vă mulțumesc că mă primiți printre voi, de ziua cunoștințelor, în această instituție reînnoită, în care foarte multă competență în domeniul educației e strânsă sub același acoperiș. Și această competență este vastă, fie că este vorba de formarea inițială în științe umanistice, științe exacte sau formarea continuă și, prin dumneavoastră, bine reprezentată.