CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Discursuri și mesaje

Briefing de presă al Președintei Maia Sandu după ședința Consiliului Suprem de Securitate din 24 septembrie 2022

La Ședința Consiliului Suprem de Securitate de sâmbătă, instituțiile responsabile au raportat despre schimbările care pot surveni în regiune, și în special în Republica Moldova, în rezultatul anunțurilor făcute de Federația Rusă referitor la mobilizarea parțială, referendumurile secesioniste în regiunile ucrainene sub controlul armatei Federației Ruse și eventuala utilizare a armelor neconvenționale.

Declarația E.S. Maia Sandu, Președinta Republicii Moldova, la Dezbaterea generală din cadrul celei de-a 77-a sesiuni a Adunării Generale a ONU

Mă aflu astăzi în fața dumneavoastră, reprezentând cu mândrie Republica Moldova, o viitoare membră a Uniunii Europene. Sunt recunoscătoare pentru sprijinul unanim pe care l-am primit din partea celor 27 de State Membre ale UE. Vă mulțumim pentru recunoașterea și votul de încredere oferit dragostei noastre pentru libertate, democrației noastre dinamice și angajamentului nostru față de statul de drept.

Discursul Președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, la deschiderea Forumului pentru reformarea justiției și combaterea corupției

Bună dimineața, Vă mulțumesc pentru că organizați această discuție. E important să vorbim de esența lucrurilor care se întâmplă și a celor care nu se întâmplă, pentru că, așa cum se întâmplă și-n alte domenii, uneori, discuțiile sunt superficiale, iar aici avem de a face cu o reformă care trebuie înțeleasă, discutată, trebuie văzute problemele și, evident, trebuie să încurajăm succesele.