CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Igor Dodon a lansat o campanie de colectare de fonduri pentru familia taximetristului care și-a pierdut viața în accidentul din centrul capitalei

Astăzi, șeful statului a invitat la Președinție familia taximetristului Alexandru Usatîi care și-a pierdut viața în noaptea de sîmbătă spre duminică în tragicul accident din centrul capitalei.

Alexandru Usatîi a lăsat în urmă soția și doi feciori, de 9 și 18 ani, care nu au o casă proprie, ci locuiesc la bunei într-un apartament cu o odaie din comuna Stăuceni. Familia trebuie să returneze mai multe credite, inclusiv cel accesat pentru procurarea taxi-ului, care le asigura o sursă de venit.

Președintele țării a oferit familiei Usatîi un suport financiar pentru achitarea datoriilor și a decis să lanseze o campanie de colectare de fonduri pentru procurarea unei locuințe în localitatea de baștină, comuna Stăuceni. Igor Dodon roagă persoanele cu posibilități să se alăture acestei inițiative și să ajute această familie pusă la grea încercare.

Totodată, șeful statului a dat asigurări că va face tot posibilul ca vinovatul de această tragedie să fie atras la răspundere. Președintele a menționat necesitatea înăspririi dure a sancțiunilor pentru şoferii care încalcă viteza şi regulile de circulație rutieră, care generează accidente grave, inclusiv soldate cu deces.

Date bancare:
Beneficiar: Rovena Usatii
Cod fiscal: 0992010025134
IBAN MDL: MD81ML0000002259A5897821
Codul Băncii: MOLDMD2X358
BC „Moldindconbank” S.A.; Sucursala „Ceucari”