CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Galina Dodon a avut o întrevedere cu directorul executiv al Organizației ”Save a Child's heart”

În cadrul vizitei în Statul Israel, Prima Doamnă a țării, Galina Dodon a avut o întrevedere cu directorul executiv al Organizației ”Save a Child's heart”(SACH), Simon Fisher și cu directorul Centrului medical Wolfson, Anat Engel.

Prima Doamnă a vizitat secția pediatrică a Centrului medical Wolfson unde sunt efectuate intervențiile chirurgicale cardiace și s-a familiarizat cu condițiile în care sunt tratați copiii cu maladii cardiace.

În cursul dialogului, reprezentanții SACH au vorbit despre activitatea organizației, principiile de lucru și tipurile de servicii oferite. De asemenea s-a discutat despre situația copiilor cu probleme cardiace din Republica Moldova, Prima Doamnă subliniind necesitatea îmbunătățirii asistenței pentru copiii respectivi.

Părțile au convenit asupra colaborării pe viitor privind suportul pentru efectuarea intervențiilor chirurgicale gratuite pentru copiii din Republica Moldova care suferă de boli cardiace grave.

”Save a Child's heart” este o organizație internațională non-profit a cărei misiune este îmbunătățirea îngrijirii cardiace pediatrice pentru copiii suferinzi de maladii cardiace. Pînă în prezent organizația a oferit suport pentru efectuarea intervențiilor chirurgicale cardiace la peste 5000 de copii din 57 de țări.

Colaborarea Fundației de Binefacere ”Din Suflet” a Primei Doamne cu organizații internaționale de caritate este de o importanță majoră pentru dezvoltarea activității filantropice și preluarea experienței pozitive în scopul dezvoltării serviciilor sociale oferite și acordarea ajutorului necesar persoanelor din Republica Moldova care se confruntă cu situații dificile.