CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Prima Doamnă a țării, Galina Dodon, împreună cu Prima Doamnă a Republicii Turcia, Emine Erdoğan, au efectuat o vizită la secția de reabilitare clinică din cadrul IMSP Institutul Mamei și Copilului

Prima Doamnă a țării, Galina Dodon, împreună cu Prima Doamnă a Republicii Turcia, Emine Erdoğan, au efectuat o vizită la secția de reabilitare clinică din cadrul IMSP Institutul Mamei și Copilului care a fost renovată integral prin intermediul Agenției Turce de Coordonare și Cooperare (TIKA). Secția respectivă a fost dată în exploatare în luna mai 2017, iar în prezent circa 500 de pacienți zilnic beneficiază de tratament de reabilitare.

De asemenea, Primele Doamne au vizitat Centrul Educațional din cadrul Secției de hematologie oncologica pentru copii, din cadrul Institutului Oncologic din RM.

Oaspeții au discutat cu administrația spitalului și medicii despre problemele cu care se confruntă, necesitățile și doleanțele pe care le au. Galina Dodon s-a adresat către Emine Erdoğan cu rugămintea de a oferi un suport copiilor diagnosticați cu maladii oncologice în vederea îmbunătățirii condițiilor de tratament.

Din partea Fundației de Binefacere "Din Suflet" și a oaspeților din Turcia copiilor le-au fost oferite cărți, jocuri didactice, dulciuri și fructe, iar spitalului - mai multe obiecte de strictă necesitate, printre care lenjerie de pat și veselă.