CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Galina Dodon a avut o întrevedere cu părinții și copii care au beneficiat anterior de implant Cohlear din partea Fundației „Din Suflet”

Anual, la data de 3 martie este marcată „Ziua mondială privind protecția sănătății urechii și auzului”.

Cu această ocazie, Prima Doamnă a țării, Galina Dodon a avut o întrevedere cu părinții și copii care au beneficiat anterior de implant Cohlear din partea Fundației de Binefacere „Din Suflet”. Prima Doamnă a felicitat copiii și părinții cu Ziua Mondiala a Auzului, a discutat cu părinții despre recuperarea copiilor după ce au suferit intervențiile de implant Cohlear și au privit un filmuleț care a redat emoțiile micuților cînd au auzit pentru prima dată.

Menționăm că în premieră, începînd cu anul curent, vor fi alocate finanțe din bugetul de stat pentru intervențiile de implantul Cohlear pentru copii. În acest an vor beneficia de acest implant 20 de copii cu hipoacuzie sever-profundă.

Amintim că pînă în prezent, 19 copii cu hipoacuzie sever-profundă din țară au obținut șansa să audă și să vorbească datorită unor intervenții de implant Cohlear, realizate grație sprijinului financiar oferit de fundația de binefacere „Din Suflet” a Primei Doamne.