Comunicate de presă

Șefa statului a avut o întrevedere cu Președintele Consiliului European, Charles Michel

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, l-a salutat astăzi la Chișinău pe Președintele Consiliului European, Charles Michel, aflat într-o vizită în țara noastră. „I-am mulțumit Președintelui Michel pentru sprijinul consecvent al Uniunii Europene pentru Republica Moldova. Suntem țară candidată pentru aderarea la UE și vrem să inițiem negocierile de aderare cât mai curând posibil.

Președinta Maia Sandu a avut o întrevedere cu Șeful Oficiului Consiliului Europei la Chișinău, William Massolin

Șefa statului a discutat luni cu William Massolin, care își încheie misiunea de șef al oficiului Consiliului Europei în Republica Moldova. Președinta le-a mulțumit domnului Massolin și echipei sale pentru sprijinul constant acordat realizării reformelor democratice în țara noastră, în domeniul justiției, mass-media și a respectării drepturilor omului.

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a vizitat comuna Băcioi: „Aducem Uniunea Europeană acasă, în comunitățile noastre”

Președinta Maia Sandu a vizitat, astăzi, locuitorii comunei Băcioi cu ocazia inaugurării parcului public și a teatrului de vară din localitate. Cu acest prilej, șefa statului s-a adresat oamenilor cu un mesaj de felicitare și apreciere: „Aducem Uniunea Europeană acasă, în comunitățile noastre. România ne însoțește pas cu pas, în acest efort de a îmbunătăți calitatea vieții în satele și orașele noastre și este necondiționat alături de Moldova în calea europeană”, a subliniat Maia Sandu.