Agenția pentru Cooperare Internațională a Germaniei va continua să susțină proiectele de dezvoltare rurală în Republica Moldova

Dezvoltarea regională și proiectele implementate la nivel local, acesta a fost subiectul central al discuției pe care Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut-o astăzi cu Ambasadoarea Germaniei în țara noastră, Angela Ganninger, și cu Directorul de țară în cadrul Oficiului GIZ Moldova, Siegmun Mueller.

„Mi-am dorit să aflu mai multe despre programele desfășurate de Agenția pentru Cooperare Internațională a Germaniei în regiuni, pentru municipalități și comunitățile rurale. În special, am discutat despre proiectele de infrastructură și de creare a serviciilor publice, care îmbunătățesc viața oamenilor din satele și orașele noastre”, a spus doamna Maia Sandu.

În cadrul discuției cu partenerii germani, șefa statului și-a reiterat interesul de a mobiliza în următorii ani cât mai multe fonduri care să meargă pentru proiecte la nivel local. „Finanțarea directă a proiectelor va consolida independența primarilor și le va da mai multă libertate în soluționarea nevoilor concrete ale comunităților. Pentru aceasta, însă - și pentru a ne bucura de încrederea donatorilor -, va trebui să construim un mecanism viabil, care să asigure gestionarea corectă a fondurilor”, a subliniat Președintele Maia Sandu.