Igor Dodon a discutat cele mai actuale probleme legate de dezvoltarea social-economică din raionului Soroca

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere de lucru cu președintele raionului Soroca, Veaceslav Rusnac cu care a discutat cele mai actuale probleme legate de dezvoltarea social-economică a regiunii. Au fost menționate direcțiile principale care necesită investiții: reabilitarea drumurilor, reconstrucția stațiilor de epurare, a sistemului de alimentare cu apă și de canalizare, reparația obiectivelor sociale ș.a.

Șeful statului a dat asigurări autorităților locale că proiectele sociale vor fi finanțate de către conducerea țării în volum deplin și a îndemnat administrația raională să mențină toate școlile și alte instituții de importanță vitală din raion.

Totodată, cu ocazia Zilei funcționarului public, care a fost marcată recent, Igor Dodon a înmânat unui grup de lucrători ai administrației raionale și municipale Diploma de Onoare a Președintelui, adresându-le mulțumiri pentru munca pe care o depun întru binele raionului și al locuitorilor săi.

Ulterior, Președintele țării împreună cu președintele raionului, a mers la spitalul din Soroca, cu o capacitate de 240 de paturi. Aici activează 450 de persoane. În prezent, urmează tratamentul 30 de pacienți infectați cu coronavirus, iar alte 250 de persoane s-au externat deja. De la începutul epidemiei, 573 de persoane din acest raion s-au îmbolnăvit, dintre care 512 s-au însănătoșit, iar 18 au decedat.

Șeful statului a exprimat gratitudine personalului spitalului pentru munca asiduă depusă zi de zi și, în special, pentru eforturile în combaterea pandemiei. Igor Dodon a înmânat unor angajați ai spitalului Diploma de Onoare a Președintelui și i-a informat despre planurile guvernului cu privire la majorarea de două ori a salariilor tuturor lucrătorilor medicali din țară.

De asemenea, Președintele țării a vizitat digul temporar construit pe malul râului Nistru în contextul riscului sporit al inundațiilor. Câteva zile mai devreme, în mai multe localități situate pe malurile Nistrului și ale Prutului, au fost inundate semănăturile, drumurile și terenurile agricole, iar în Soroca, riscul se mai menține.