Igor Dodon a vizitat raionul Edineţ

Vizita de lucru la nordul Moldovei a Preşedintelui țării a continuat în raionul Edineț. Şeful statului împreună cu Nicolae Melnic, președintele raionului, au discutat cele mai actuale chestiuni legate de dezvoltarea regiunii, inclusiv despre construcția și reabilitarea drumurilor, infrastructura socială și agricultură.

Ulterior, ei au vizitat spitalul raional unde, în momentul de față, se tratează 50 de pacienți infectați cu COVID-19. În perioada epidemiei, în raionul Edineț s-au infectat 232 de persoane, dintre care 130 s-au vindecat, iar patru au decedat.

Preşedintele a adresat mulțumiri personalului instituției medicale pentru profesionalismul și dăruirea de sine de care dau dovadă în activitatea de zi cu zi, iar celor mai buni medici le-a înmînat Diploma de Onoare a Președintelui. De asemenea, Igor Dodon i-a informat despre inițiativa de majorare în anul curent a salariilor pentru toți lucrătorii medicali din țară.

În continuare, şeful statului a mers în vizită la Ivan Tomceac, veteran al Marelui Război pentru Apărarea Patriei, în vîrstă de 95 de ani. Domnul Tomceac a plecat pe front în anul 1944, a participat în luptele din Ungaria, unde a fost rănit de două ori. După război, a lucrat mai mulți ani în kolhoz. Igor Dodon i-a exprimat cuvinte de recunoștință pentru contribuția la Marea Victorie și i-a înmînat distincția supremă a Moldovei – Ordinul Republicii.