CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Nicolae Timofti a avut o întrevedere cu șeful delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Dirk Schuebel

Președintele Nicolae Timofti a avut astăzi, 14 august a.c., o întrevedere cu șeful delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Dirk Schuebel, cu ocazia încheierii misiunii sale la Chișinău.

Șeful statului i-a mulțumit lui Dirk Schuebel pentru contribuția sa la dezvoltarea relațiilor Republicii Moldova cu Uniunea Europeană, precum și pentru sprijinul politic și asistența de care beneficiază țara noastră din partea instituţiilor europene şi a statelor membre ale UE în procesul de integrare europeană.

Nicolae Timofti a declarat că evoluția relației cu Uniunea Europeană depinde de ritmul în care autoritățile de la Chișinău vor implementa reformele democratice și vor combate corupția. „Realizarea angajamentelor luate în cadrul Parteneriatului Estic ne va permite să avansăm pe calea integrării în spațiul comunitar”, a spus Nicolae Timofti.

În cadrul întrevederii, președintele Nicolae Timofti l-a decorat pe Dirk Schuebel cu „Ordinul de onoare” în semn de profundă gratitudine pentru contribuția sa la dezvoltarea și consolidarea relației dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană.

Șeful delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Dirk Schuebel, a spus că pentru Domnia sa a fost un privilegiu să activeze în Republica Moldova și că în perioada misiunii sale diplomatice a fost martorul ocular al schimbărilor care s-au produs în țara noastră. „Republica Moldova a înregistrat progrese semnificative în dezvoltarea sa democratică. Cu certitudine, eforturile de modernizare a țării, depuse de autoritățile de la Chișinău, vor fi apreciate la Summitul de la Vilnius din luna noiembrie”, a spus diplomatul.

În cadrul schimbului de opinii, Nicolae Timofti și Dirk Schuebel au abordat și alte chestiuni privind relația Republicii Moldova cu Uniunea Europeană.

La întrevedere au participat ambasadorul Suediei, Ingrid Tersman, ambasadorul Ucrainei, Serghei Pirojkov, și ambasadorul Republicii Federale Germania, Matthias Meyer.