Președinta Maia Sandu a discutat cu ministrul Afacerilor Externe al Poloniei, Zbigniew Rau, Președinte în Exercițiu al OSCE

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit ieri cu Zbigniew Rau, Ministrul Afacerilor Externe al Poloniei, Președinte în Exercițiu al OSCE. Oficialul polon s-a aflat într-o vizită de lucru în țara noastră în contextul preluării de către Polonia, de la 1 ianuarie 2022, a Președinției în Exercițiu a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE).

Interlocutorii au discutat despre situația curentă de securitate din regiune, cauzată de războiul din Ucraina, despre crizele provocate de acesta și riscurile pentru țara noastră, precum și despre dosarul transnistrean. Președinta Maia Sandu a menționat importanța reglementării pașnice a conflictului, pe căi exclusiv diplomatice, prin care să fie asigurate suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova, și care să rezulte într-un stat funcțional. La rândul său, Zbigniew Rau și-a exprimat recunoștința pentru efortul autorităților și al cetățenilor țării noastre de a ajuta refugiații din Ucraina.