CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președinta Maia Sandu către scriitorul Vladimir Beşleagă, la 91 de ani: „Mulți ani omului, artistului, purtătorului de autoritate morală Vladimir Beșleagă”

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a venit astăzi cu un mesaj de felicitare la adresa scriitorului Vladimir Beşleagă, cu prilejul împlinirii a 91 de ani, în cadrul unei festivități ce a avut loc la Teatrul „Eugen Ionesco”.

„Un mare talent are puterea de a schimba minți și linii ale vieții, un mare talent însoțit de un mare caracter are puterea de a schimba totul în jurul său”, a spus șefa statului.
În cadrul evenimentului, a fost prezentat filmul documentar „Zbor”, în regia lui Eugeniu Popovici, care prezintă parcursul plin de caracter și demnitate al scriitorului și publicistului. Vladimir Beșleagă e recunoscut pentru demnitatea și curajul său, pentru generozitatea spiritului, pentru rezistența la rău și capacitatea de a distinge între adevăr și minciună.

„E omul care nu s-a lăsat zdrobit de vremi și și-a continuat zborul chiar și atunci când avea aripa frântă. Este cea mai importantă lecție pe care putem s-o învățăm de la Domnia sa”, a spus doamna Maia Sandu.

Totodată, în mesajul său de felicitare, Președinta țării a menționat că modelele morale sunt foarte importante pentru oameni, în special în vremuri dificile.
„Avem nevoie de asemenea modele la care să ne putem raporta mai ales în vremurile de restriște pe care le trăim. Mulți ani sănătoși și plini de inspirație omului, artistului, purtătorului de autoritate morală Vladimir Beșleagă!”, i-a urat Președinta Maia Sandu scriitorului.