CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președintele Nicolae Timofti a primit scrisorile de acreditare din partea ambasadorului Slovaciei, Robert Kirnag

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a primit astăzi, 6 noiembrie a.c., scrisorile de acreditare din partea ambasadorului Slovaciei în Republica Moldova, Robert Kirnag.

Șeful statului i-a urat ambasadorului slovac succes în misiunea sa diplomatică și i-a mulțumit pentru asistenţa tehnică şi financiară nerambursabilă, în valoare de 1 milion de euro, acordată Republicii Moldova de către Slovacia în perioada 2010-2013, în scopul consolidării capacităţilor instituţionale.

În cadrul întrevederii, Nicolae Timofti a salutat deschiderea Ambasadei Republicii Slovacia la Chișinău în iulie 2013, fapt care va permite intensificarea cooperării bilaterale, inclusiv în contextul eforturilor Republicii Moldova de integrare în Uniunea Europeană.

La rândul său, ambasadorul Robert Kirnag a salutat progresul înregistrat de autoritățile de la Chișinău în procesul de promovare a reformelor și l-a asigurat pe Nicolae Timofti de sprijinul pe care țara sa îl va acorda Republicii Moldova în procesul de aliniere la standardele spațiului comunitar. „Slovacia dorește să transmită experiența acumulată în perioada de aderare la UE. Republica Moldova va beneficia, începând cu 2014, pe o perioadă de 5 ani, de asistență din Fondul pentru Dezvoltare al guvernului de la Bratislava”, a spus diplomatul.

Robert Kirnag a anunțat despre intenția Ambasadei Slovaciei de a organiza un Forum economic pentru oamenii de afaceri slovaci și moldoveni.