Președintele Nicolae Timofti l-a felicitat pe scriitorul Petru Cărare cu ocazia aniversării vârstei de 80 de ani

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, l-a felicitat astăzi, 13 februarie a.c., pe scriitorul Petru Cărare cu ocazia aniversării vârstei de 80 de ani.

Șeful statului, însoțit de consilierii Mihai Șleahtițchi și Vlad Țurcanu, precum și de președintele Uniunii Scriitorilor, Arcadie Suceveanu, i-a urat domnului Petru Cărare sănătate și numai bucurii din partea celor dragi.

Președintele țării a mărturisit că apreciază creația domnului Petru Cărare încă din anii studenției, fiind impresionat în special de poemul „Scrisoare mamei”, scris în 1956, calificat de autoritățile comuniste drept antisovietic.

Scriitorul a fost marginalizat, fiind expulzat din capitală, spec­tacolele montate după piesele sale fiind suspendate, iar cartea „Săgeţi” a fost retrasă din vânzare din motive ideo­logice. Cu toate acestea, Petru Cărare nu s-a lăsat intimidat, n-a încetat nici o clipă să spună adevărul, a evoluat, consacrându-se ca un scriitor de certă valoare.

Petru Cărare a fost decorat cu Ordinul Republicii în 2010 și cu medalia „Mihai Eminescu” în 1996.