CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președintele Republicii Moldova a participat la recepția Apeductului magistral Prut-Fălești

În orașul Fălești, Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a mers la stația de tratare a apei unde a participat la recepția Apeductului magistral Prut-Fălești, reconstruit în cadrul proiectului „Aprovizionarea cu apă potabilă a orașului Fălești din râul Prut”.

Apeductul are o lungime de 31 km și începe de la stația de pompare din satul Gherman, raionul Ungheni, și se termină la stația de tratare a apei din orașul Fălești.

Lucrările de reconstrucție au demarat în anul 2006, iar investiția se cifrează la 35,4 milioane de lei, bani alocați din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională. Proiectul este implementat de ADR Nord și are capacitatea să alimenteze cu apă potabilă locuitorii orașului Fălești și cei ai satelor Bocșa, Risipeni, Năvârneț, Sărata Veche și Albineț.

Șeful statului a felicitat locuitorii care vor beneficia de apă potabilă din acest traseu și a subliniat că aprovizionarea cu apă a populației țării este una din grijile permanente ale conducerii de vârf. Igor Dodon a amintit că în anul curent, pentru realizarea programului de aprovizionare cu apă a localităților țării au fost alocate 207,3 milioane de lei din bugetul de stat.